Teensokken 

Waarom teensokken?

Wellicht is dit de eerste keer dat u over teensokken hoort of leest. En u heeft gelijk; bij het zien van de sokken met tenen zien ze er een beetje vreemd uit. Maar teensokken hebben een aantal voordelen die traditionele sokken niet hebben.

Een groot voordeel is dat iedere teen beschermd is, zodat er geen huid op huid contact is tussen de tenen. Dit voorkomt o.a. blaren, verspreiding van teenschimmel, irritatie tussen de tenen, enz.
Een tweede belangrijk voordeel is dat de gehele voet wordt gebruikt. Als de tenen goed gescheiden en gespreid zijn wordt uw gewicht tijdens uw activiteit gelijkmatig verdeeld over de hele voet.
Het laatste belangrijk voordeel is vochtbeheer. Onze tenen zitten vol zweetklieren en zorgen ervoor dat er veel vocht wordt geproduceerd. Doordat iedere teen een sok heeft wordt het vocht beter afgevoerd dan met traditionele sokken. Hierdoor blijft uw voet droger.

Wat zijn de voordelen van wandel teensokken?

Voor wandelaars zijn er speciale teen wandelsokken. Deze outdoor teensokken zorgen ervoor dat u ook met teen sokken comfortabel lange afstanden kunt lopen door de extra verstevigde delen in de sok die extra belast worden bij het wandelen en de teensokken zijn naadloos.
Omdat de voeten veel zweetklieren hebben wordt er veel vocht geproduceerd, vooral tussen de tenen. Door de tenen te scheiden wordt het vocht opgenomen door de teensokken. Hierdoor blijft het rondom de tenen droog. 
En dit voorkomt blaren rondom de tenen.

Teensokken zijn hygienisch

De teensokken kunt u niet alleen gebruiken bij het wandelen. Tegenwoordig zitten onze voeten hele dagen in te nauwe warme schoenen. Hierdoor is er weinig ventilatie met de buitenlucht.
Het dagelijks dragen van teen sokken heeft ook voordelen voor de voet hygiëne. Omdat het droger blijft tussen de tenen krijgen voetschimmel, bacteriën en infecties minder kans.
Ook de onaangename geuren van zeetvoeten wordt hierdoor positief beïnvloed.

Door dagelijks teensokken te dragen kunnen dus ook een aantal voetproblemen worden opgelost.

Teensokken bij de triathlon of mud races

Teensokken bieden ook voordelen bij sporten waarbij de voeten nat worden. Denk hierbij aan mud races of de  triatlon. Als er zand tussen de tenen komt dan kunnen de tenen niet tegen elkaar schuren waardoor er huidirritaties kunnen ontstaan. De sokken blijven ook beter aan de voeten zitten.

Hier kun je alles lezen over de voordelen van teensokken

Meer
per pagina
Bekijk 21 - 24 van 24 artikelen
Bekijk 21 - 24 van 24 artikelen
Vergelijken 0