×

De 6 meest gestelde vragen over anti-blaar sokken.

1. Hoe ontstaan blaren op je voet ?

Simpel gezegd, blaren ontstaan door wrijving en druk. De buitenste huidlaag (opperhuid) beweegt met de schoen mee, terwijl de onderste huidlaag (lederhuid) vrijwel niet beweegt. Op plekken waar deze wrijving ontstaat vormt zich vocht tussen de 2 huidlagen. Dit noemen we een blaar. De anti-blaar sok zorgt ervoor dat de huidlagen niet bewegen maar de sok.

2. Hoe werken anti-blaar sokken ?

Een anti-blaar sok bestaat uit 2 sokken: een binnen- en een buiten sok. De binnen sok bestaat uit zeer gladde vezels, zodat de binnen sok makkelijk over de buiten sok glijdt.
Hierdoor wordt de wrijving die ontstaat tijdens het lopen opgevangen tussen de beide sokken en niet tussen de beide huidlagen.

3. Werken de anti-blaar sokken altijd ?

Zolang de sokken droog zijn blijven de sokken over elkaar glijden en ontstaat er geen wrijving op de huid en ontstaan er geen blaren.
Bij extreem warme of vochtige dagen worden de sokken eerder vochtig. Hierdoor kan de werking van de anti-blaar sokken achteruit gaan en kunnen blaren ontstaan. Zorg er dus voor dat uw sokken droog blijven tijdens het wandelen. Wij adviseren om tijdens lange wandelafstanden nieuwe, droge sokken aan te trekken.

4. Werken de anti-blaar sokken bij teen blaren ?

Als u blaren heeft onder de tenen dan kunnen anti-blaar sokken de oplossing zijn. Echter kan het ook zijn dat de blaren aan de zijkant of tussen de tenen en dan kan de teensok de oplossing zijn. Meer hierover kunt u lezen in het artikel : De 6 voordelen van teensokken

5. Werken de anti-blaar sokken bij branderige voeten ?

Bij iedere afzet van de voet bij het wandelen ontstaat er wrijving aan de voorzijde van de voet. Dit gedeelte wordt ook wel de bal van de voet genoemd.
De wrijving geeft een branderig gevoel onder de bal van de voet.
Anti-blaar sokken kunnen de branderigheid verminderen of laten verdwijnen. Doordat de wrijving wordt opgevangen tussen de 2 lagen van de sok wordt de bal onder de voet minder belast.

6. Werken de anti-blaar sokken bij lange afstanden ?

De anti-blaar wandelsokken werken ook bij lange afstanden. Gaat u afstanden lopen van meer dan 20 kilometer en u bent blaar gevoelig dan moet u medium dikke wandelsokken gebruiken. Loopt u afstanden van maximaal 15 kilometer en u bent blaar gevoelig dan is ook de dunne versie geschikt.
Bent u niet blaar gevoelig dan kunt iedere anti-blaar sok aantrekken.Menu

Opties

Create a free account to use wishlists.

Aanmelden