×

De 5 tips voor het wassen van wandelsokken

Vaak worden wandelsokken zonder nadenken met de rest van de kleding gewassen. Logisch, wandelsokken hebben in tegenstelling tot de meeste kleding geen waslabel. Toch is het belangrijk om de wandelsokken op de juiste wijze te wassen om er zo lang mogelijk plezier van te hebben.


Krimpen

Allereerst willen we u erop attent maken dat de wandelsokken een krimppercentage van 5% hebben. Hierdoor worden de wandelsokken over het algemeen één maat kleiner. Als u bijvoorbeeld schoenmaat 36,5 hebt, is het verstandig om te kiezen voor maat M (schoenmaat 37 - 41,5).


Drogen en Strijken

Gebruik geen wasdroger of strijkijzer voor het drogen van je wandelsokken. Op sommige waslabels staat dat het mogelijk is. Om de levensduur van je sokken te verlengen kun je het beste nooit een droger gebruiker. 

Ook het drogen van je sokken op een verwarming is niet goed. De temperatuur van een radiator is al snel hoger dan 30 graden waardoor de sokken krimpen.
Dit geldt voor wandelsokken van kunststofvezels maar ook voor wollen sokken.

Het beste is om je sokken op een natuurlijke manier te laten drogen in de openlucht. Dit is beter voor het milieu en je sokken.

Wastips voor sokken


De 5 wastips in het kort voor wandelsokken:

  1. Was de wandelsokken voor het eerste gebruik

  2. Was de sokken altijd binnenstebuiten op maximaal 30 graden. Dit voorkomt het krimpen van de sok.

  3. Sokken die gemaakt zijn van Merino of Alpaca wol met wolwasmiddel wassen in lauw water. Hierdoor wordt het vervilten van de wol voorkomen.

  4. Droog de sokken niet in een wasdroger of op de verwarming om krimpen te voorkomen.  Wring of centrifugeer de sokken niet. Om het water uit de sokken te krijgen kunt u het beste de sokken met de hand licht uitknijpen.

  5. Gebruik geen wasverzachters of bleekmiddel


Uitleg waslabels:

wasvoorschrift-chloorreinigenwasdrogergradenstrijken

Menu

Opties

Create a free account to use wishlists.

Aanmelden