Anti-blaren wandelsokken 

Het begin van wandelsok.nl ligt bij de anti-blaren wandelsok. Zelf ben ik blaar gevoelig en na 15 km wandelen kwamen de eerste blaren. een bezoek aan de EHBO-post was dan ook onvermijdelijk. Tijdens mijn zoektocht naar een oplossing voor mijn blaren probleem ben ik terecht gekomen bij de anti-blaren wandelsokken. Sindsdien ben ik bijna blaar vrij. Soms op warme vochtige dagen heb ik nog een klein blaartje.

Wat zijn anti-blaren sokken?

Dit zijn wandelsokken die bestaan uit 2 sokken die aan elkaar vastzitten. Er is een binnen sok, meestal zeer glad en een buiten sok.
Doordat blaren ontstaan door wrijving en druk zorgt de anti-blaren sok ervoor dat de wrijving bij de voet wordt weggenomen. De wrijving ontstaat nu tussen de binnen-, en buiten sok.

Hierdoor krijg je als wandelaar het gevoel dat je voet niet strak in je wandelschoen zit. Sommige wandelaars gaan hierdoor de veters strakker aantrekken. Ga dit niet doen, want dit is slecht voor de doorbloeding van de voet.

Meer informatie kun je lezen in ons artikel werking dubbellaag anti-blaar systeem.

Wat voorkomt een anti-blaren wandelsok?

Een anti-blaren wandelsok kan niet alle voetblaar problemen voorkomen. Een goede wandelschoen met aan de voorzijde voldoende ruimte is het allerbelangrijkste.

Omdat iedere voet anders is van vorm moet iedere wandelschoen op maat gemaakt worden om een ideale pasvorm te krijgen. De meeste wandelaars kopen standaard wandelschoenen. Hierdoor ontstaat er een verschil in vorm tussen de voet en de schoen. Een goede wandelsok moet dit verschil compenseren. Zodat er geen blaren of andere problemen kunnen gaan ontstaan.

De anti-blaren wandelsokken die wij verkopen zorgen ervoor dat de blaren op de hiel, aan de zijkant van de voet of onder de tenen worden voorkomen of verminderd.

Bij blaren tussen de tenen is een teensok de beste keuze. Teensokken kun je hier vinden.

Een anti-blaren wandelsok heeft nog een voordeel. Veel wandelaars hebben een branderig gevoel op de bal van de voet. Dit wordt veroorzaakt door de wrijving die ontstaat tussen de huid en de sok. Bij een anti-blaren sok is er geen wrijving tussen de huis en sok dus heb je geen last meer van het branderig gevoel op de bal van de voet.

Wil je meer lezen over de voordelen van een anti-blaren sok dan kun je dit artikel lezen.

Meer
Bekijk 1 - 14 van 14 artikelen
Bekijk 1 - 14 van 14 artikelen
Vergelijken 0