×

WRIGHTSOCK  - made in USA

Het merk Wrightsock wordt in de fabriek van Wrightenberry Mills, in Burlington, North Carolina in de USA geproduceerd. De Wrightenberry Mils fabriek is in 1948 gestart door de oprichters Ellis Bill & Alline Wrightenberry. De huidige directeur is Jerry Wrightenberry.
Per jaar worden er meer dan 6 miljoen paar dubbellaag sokken geproduceerd door ongeveer 35 medewerkers.
Vanaf 1988 is de fabriek Wrightsock dubbellaag sokken gaan produceren. In de loop van de jaren zijn de sokken technologisch verder ontwikkeld en op he niveau gekomen van vandaag.

Vanaf het eerste begin is de sok ontwikkeld als anti-blaar sok. Door de speciaal ontwikkelde Dri-Wright garens worden vocht en warmte afgevoerd.
De wrijving waardoor blaren ontstaan wordt door het dubbellaag ontwerp opgelost. Het dubbellaag ontwerp is ontworpen en geproduceerd dat de 2-lagen bewegen zonder dat de gebruiker dit merk. Voor de gebruiker lijkt het een normale sok.
Het merk Wrightsock heeft dan ook een patent op dit speciale ontwerp om blaren tegen te gaan.


Het anti-blaren systeem van Wrightsock is gebaseerd op drie belangrijke eigenschappen:
  1. Afvoeren van vocht: Wrightsock heeft een eigen vezel ontwikkeld om het vocht nog sneller af te voeren. Dit wordt de Dri-Wright™ vezel genoemd. De Dri-Wright™ systeem bestaat uit een speciaal ontwikkelde polyester die ervoor zorgt dat het vocht nog sneller wordt afgevoerd. Het polyester is opgebouwd uit meervoudige, holle kanalen die het vocht sneller afvoeren. Als de voet droog blijft kunnen er ook geen blaren ontstaan.
  2. Reguleren van de temperatuur: Door snel de warmte af te voeren worden uw voeten niet warm en daardoor ontstaat er minder vocht. En minder vocht betekent droge voeten en minder of geen blaren. Als de omgeving zeer vochtig en warm is kan de sok de warmte niet kwijt en kunnen er als nog blaren ontstaan. Dus zorgt ervoor dat uw voeten droog blijven. Wissel eventueel bij een lange wandeltocht van wandelsokken.
  3. Verminderen van de wrijving: De samenwerking tussen de binnen- en buiten sok zorgt ervoor dat de wrijving wordt geneutraliseerd tussen beide sokken.


Andere specifieke Wrightsock eigenschappen zijn:

  • De binnensok van een Wrightsock bestaat altijd uit een ongeverfde, gladde hydrofobe polyestervezel
  • De binnen- en buitensok zijn op gepatenteerde wijze op drie punten met elkaar verbonden
  • Maten van de sokken zijn gemakkelijk te herkennen aan de kleurcode van de teennaad
  • Het materiaal van de buitensok is speciaal ontworpen voor verschillende activiteiten
  • Wrijving en schuifkrachten veroorzaakt door intensief gebruik worden geabsorbeerd door de binnen- en buitensok in plaats van voet en sok

Menu

Opties

Create a free account to use wishlists.

Aanmelden